חזה בקר (brisket) ברוטב יין אדום ומיקס פטריות

מתכון לחזה בקר (brisket) ברוטב יין אדום ומיקס פטריות של RARE 55 חזה בקר הוא נתח מעולה, דל שומן ולא יקר אשר נמצא בחלקו הקדמי של העגל. הוא חביב מאוד על האמריקאים (בעיקר בדרום ארה"ב) שם נוהגים לעשן אותו עד 24 שעות! חזה בקר מצוין לבישול ארוך שהופך אותו לרך ונימוח במיוחד. כמות: ל- 10 סועדים מצרכים: 3 ק"ג חזה בקר איכותי של RARE 55, ארבע כפות שמן 200 גרם קמח לבן, כפית פפריקה מתוקה,חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס לקימוח הנתח 2 כפות חרדל חלק 2 כפות רסק עגבניות 1 כף סוכר חום 2 כוסות יין אדום 4 בצלים קלופים 4 גזרים מקולפים וחצויים שיני שום מראש אחד מיקס פטריות (שמפניון ופורטובלו) 4 גבעולי סלרי אמריקאי רבע כפית אגוז מוסקט טחון בצל ירוק קצוץ לקישוט אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות
  2. מערבבים את הקמח, פפריקה, מלח והפלפל השחור בקערה
  3. מקמחים את נתח חזה הבקר ומנערים היטב להסרת קמח עודף
  4. מחממים מחבת גדולה עם שמן, צורבים את הנתח היטב מכל הכיוונים ביחד עם הפטריות עד השחמה
  5. מעבירים את נתח הבשר והפטריות לתבנית עמוקה (מתאימה לתנור) עם הבצלים,הגזרים, שיני השום והסלרי
  6. שופכים את השמן העודף מהמחבת, ומוסיפים את היין האדום, רסק העגבניות, החרדל, הסוכר החום והאגוז מוסקט
  7. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומביאים לרתיחה, מבשלים חמש דקות תוך כדי ערבוב עד קבלת נוזל חלק
  8. יוצקים את הנוזל הרותח לתוך התבנית, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לארבע שעות
  9. בתום הבישול: מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר הכסף בזהירות ונותנים לבשר "לנוח" עשר דקות
  10. לאחר עשר דקות מעבירים לקערת הגשה יפה את הנתח, הבצלים, הגזרים, שיני השום והפטריות (אפשר לוותר על הסלרי), יוצקים את הרוטב על הנתח ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.
עכשיו רק נישאר לקבל מחמאות מהסועדים ולחזור לספר לנו איך יצא ??
חזה בקר (brisket) ברוטב יין אדום ומיקס פטריות
חזה בקר (brisket) ברוטב יין אדום ומיקס פטריות